gjenbruk

Å ta vare på tingene du allerede har


Å ta vare på, fornye og gjenbruke gamle møbler er bra på mange måter. Gamle møbler forteller en historie – om håndverk, design og mye mer. Gamle møbler kan i kombinasjon med moderne design/interiør – eller alene – skape spennende uttrykk og stiler. Og for miljøet/naturen er det helt supert at vi restaurer og gjenbruker.

Det ville jo vært litt spesielt om jeg, som produserer og selger treprodukter, oppfordrer deg til å aldri mer kjøpe nye treprodukter. Men når du først skal kjøpe noe kan det være lurt å investere i kvalitet, og velge produkter som er laget “på lag med naturen” – på en mest mulig miljøvennlig måte. Da vil møbelet (eller andre treprodukter) vare svært lenge, som igjen bidrar til at naturen får være i fred.

Jeg renoverer ikke hele hus, bytter kledning eller bygger nytt tak på boligen din..Men har du bord, stoler, gamle vinduer, utemøbler, ting du vil redde før det går helt over styr, eller har ting du vil gi et nytt liv – da vil jeg gjerne høre fra deg.

Nå er det sånn at Designtre holder til på Jevnaker. Dette gjør nok at bor du for eksempel i Trondheim spørs det om det lønner seg å sende utetrappen din hit for reparasjon.. Men er det snakk om et mindre møbel kan det nok ordnes. Bor du ikke alt for langt unna kan jeg kjøre dit du er og hente det som skal restaureres – så tar vi det derfra!

gjenbruk
gammelt vindu restaurert

Hvordan blir resultatet?

Det kommer litt an på hva du vil oppnå. For eksempel: Et vindu trenger kanskje nytt glass, nytt vinduskitt/pakninger osv. for å holde unna regn og vind. Eller kanskje du har et vindu fra riktig gamle dager du vil redde for fremtiden. Da blir alt plukket forsiktig fra hverandre. Skader blir reparert, treet blir pusset og fornyet, og gitt overflatebehandling som varer. I tillegg kan gamle vinduer få installert nytt isolert glass som gjør at de oppfyller energikrav osv.

Andre ting, som møbler, fortjener kanskje litt mer oppmerksomhet for å oppnå tilnærmet originalt utseende – eller kanskje du vil bytte til en helt annen farge?. Mulighetene er mange.

Send en forespørsel på hallo@designtre.no om du vil vite mer.